Нови Технологии

Samsung ще доставя с дронове Galaxy продуктите в Ирландия

Мария Динкова

Някои Samsung потребители в Ирландия ще получат своите доставки чрез куриер, който може да ги достигне по въздух само за няколко минути, пише Engadget. Технологичният гигант си сътрудничи с Manna Drone Delivery, за да извършва доставки с дрон до клиентите, които си купят последните Galaxy устройства. Сред моделите, които могат да бъдат получени по иновативния начин, попадат S21 Ultra, Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3 и Galaxy A Series. В допълнение поръчките трябва да бъдат направени през ирландския сайт на Samsung, като към момента опцията е достъпна само за потребителите в град Оранмор.

Manna използва персонализирани безпилотни летателни апарати, които могат да движат на височина от 50 до 80 метра и със скорост надвишаваща 60 км/ч. От компанията отбелязват, че това е достатъчно бързо, за да може дрон да достигне клиент в Оранмор за три минути след напускане на диспечерския център. Manna работят с Tesco и други местни компании за доставка на хранителни продукти, книги и лекарства до потребителите в района. Нейните дронове ще осигурят подобно от край до край безконтактно изживяване и за клиентите на Samsung.

"Отличното потребителско изживяване е в основата на това, което правим и с тази нова услуга можем да се доближим до бъдещето на търговията на дребно", смятат от Samsung Ireland. "Няма по-добре време да подобрим безконтактните алтернативи на "кликни и вземи" и сме наистина развълнувани да си партнираме с Manna, за да постигнем това".

Макар че достъпността на услугата към момента е ограничена, от компанията отбелязват, че те биха искали да я разширят на национално ниво в бъдеще.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X