Техавто

Работните позиции в Apple подсказват, усилия в проекта за елекромобила ‘Titan’

Владимир Владков

Макар че скоро едва ли ще видим електромобила на Apple, компанията продължава да публикува работни позиции, свързани с опит в автомобилите, пътната безопасност и подсилването на безжичните технологии и екосистемата (WTE). Компанията публикува множество такива обяви за работни места през 2020 г. в опит да разрасне научноизследователска и развойна дейност, пишат от анилизаторската компания GlobalData.

"Базата данни Job Analytics на GlobalData показва, че Apple е пуснала конкретни обяви за работа, които са тясно свързани с разработването на собствен софтуер и технология за батериите. Освен това с набирането на бивши служители на Tesla през последните няколко години, Apple е на по-добро място от всякога, за да направи най-добрата стъпка за своя амбициозен проект за електрически автомобили", коментира анализаторът Аджай Талури,

Групата за специални проекти на Apple (SPG) е средство, чрез което компанията работи върху иновативни проекти, които могат да се развият до големи мащаби в бъдеще. През 2020 г. са публикувани над 300 обяви за работа за SPG, като позициите включват ключови роли, показващи работа върху управление на енергията от акумулаторната батерия, пътната безопасност и опит с автомобилите.

Apple публикува работни обяви като старши инженер енергийни системи за SPG за разработка на нисковолтови енергийни и разпределителни системи; EMC инженер по дизайна (Електроника за захранвания) - SPG, който да намали шума на конверторите и приложения за съхранение на енергия, както и инженер за характеризиране на енергийни клетки - SPG, за да управлява разработването и реализацията на иновативни и нови литиево-йонни батерии.

Освен това Apple публикува работни места, свързани със стандартите за пътна безопасност и управлението на двигателите, като например Инженер за моделиране на безопасността на Apple - SPG, за да проучи литература за моделите за безопасност и да бъде винаги наясно с изискванията за NHTSA, SAE и други стандарти; Инженер по интеграция и калибриране на моторни контроли за енергийни електронни системи и системи за управление на двигателя и методологии за анализ на повреда - FMEA, FTA; и LV Power Electronics инженер за проектиране и внедряване на DCDC.

И накрая, Apple публикува около 50 работни места, свързани с експертен опит с цифрови автомобили и безжични технологии и екосистема (WTE), за да представи нови функции, включително автомобили, които се отключват с помощта на устройство на Apple. Базата данни на GlobalData показва, че Apple все по-често публикува работни места от август 2020 г., които изискват "електротехника" като образователна специализация.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X