Нови Технологии

LG подсказа за телефон с навиващ се екран на CES 2021

Владимир Владков

Корейският технологичен гигант LG е първият голям доставчик, който обещава смартфон с навиващ се екран.

Гъвкавите екрани се смятат за "Светия Граал" на иновациите при смартфоните, след като сегашният форм фактор става масов още преди десетилетие. През последните няколко години станахме свидетели на зараждането на сгъваемите телефони, но досега те сякаш не успяха да грабнат вниманието на масовите потребители (може би и заради твърде високата им цена).

Сега се открива следващата фаза на форм факторите чрез технологията за гъвкави екрани, които могат да се навиват и разгъват, когато имате нужда от тази допълнителна екранна площ. При нормални обстоятелства изложенията CES в Лас Вегас и MWC в Барселона щяха да демонстрират множество впечатляващи представяния на смартфони, но тази година не ни е позволено да се забавляваме. И докато Мобилният конгрес бе изместен за лятото с надеждата, че животът ни може да се е върнал към нещо, което се доближава до нормалното, CES 2021 в момента се осъществява изцяло във виртуална среда.

На практика това означава, че отделни компании инвестират в своите уебсайтове, за да създадат "виртуални преживявания". LG е свършила достойно работата си, но YouTube все още изглежда по-лесно място да разберете какво точно съобщава. Един от видео клиповете демонстрира подвижен OLED телевизионен екран, който може да се върне обратно в корпуса си с едно натискане на копчето, когато почувствате нужда да разкриете остатъка от стената, който е зад него.

Телефонът с навиващ се екран няма собствен видеоклип или дори няма официално потвърждение, но ако продължите до последните няколко секунди от съобщението на компанията за пресата, ще видите джобно устройство, което магически променя формата си пред очите ви. LG очевидно иска да привлече вниманието ви към него, тъй като горната снимка е една от само трите, които предоставя с основното си съобщение от CES 2021.

Освен това обаче LG продължава да мълчи по въпроса. Cnet изглежда е новинарският сайт с най-добра представа по темата, твърдейки, че устройството ще бъде пуснато в продажба по-късно тази година. Въпреки че този форм-фактор трудно ще стане привлекателен за масовия потребител подобно на сгъваемите телефони, не на последно място, защото непременно ще бъде наистина много скъп. LG обаче изглежда готова за заложи на тази карта.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X