Нови Технологии

Lenovo пуска AR очила за фирмено приложение

Мария Динкова

Lenovo очевидно разбира, че истинските пари са в приложението на добавената реалност в сфера на бизнеса, пише TechCrunch. Преди стартирането на международното изложение CES компанията обяви предстоящото пускане на пазара на ThinkReality A3 - AR очила, които изглежда следват водещите хедсети на организации като Epson и Microsoft.

Очаква се новото устройство да бъде налично в средата на годината. Към момента от Lenovo не уточняват каква ще бъде неговата цена, макар че това не е особено изненадващо, след като очилата са насочени за фирмено приложение. Хедсетът разполага с 1080p резолюция, разчита на Snapdragon XR1 чипа на Qualcomm, а наличните камери позволяват проследяване на движението.

Устройството е предвидено да се свързва с компютър или редица Motorola телефони (притежавани от Lenovo) чрез USB-C.

"Сега индустриалните служители могат да имат леки, гъвкави и скалабилни смарт очила, за да увеличат своята производителност и безопасност, като в същото време намаляват грешките при изпълнението на ежедневните си задачи", отбелязват от компанията.

Те допълват, че очилата могат да се използват при различни сценарии, включително могат да намерят приложение в заводи и лабории, както и в магазини и хотели. Самото устройство може да осигурява отдалечено сътрудничество, да направлява работния процес и да предоставя възможност за 3D визуализация.

Очевидно от Lenovo планират да се фокусират върху използването на добавената реалност в сферата на бизнеса. От компанията се опитаха да постигнат напредък и в потребителския сегмент с продукти като Star Wars Jedi Challenges хедсета, но засега поне това изглежда по-скоро като изключение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X