Ит Лидери

LG разширява бизнеса си в електрическата мобилност чрез съвместно предприятие с Magna

Владимир Владков

LG Electronics и Magna International обявиха, че създават съвместно предприятие за производство на електрически двигатели, инвертори и зарядни устройства, a за някои автомобилни производители - свързани системи за електронно задвижване. Продукцията на новата компания, наречена към момента LG Magna e-Powertrain, ще подкрепи нарастващата глобална промяна към електрификация на превозните средства. Съвместното предприятие ще включва повече от 1000 служители в локации на LG в САЩ, Южна Корея и Китай.

LG Magna e-Powertrain съчетава "силата на Magna в системите за електрически задвижвания и автомобилната промишленост от световна класа с експертизата на LG в разработването на компоненти за електронни двигатели и инвертори, ускорявайки растежа на двете компании в сферата на електрическото задвижване.

Чрез съвместното предприятие двете компании ще разширяват предлаганите от тях продукти за електрически задвижвания, използвайки съществуващите технологии и инженерни възможности. Пазарът на електрически двигатели, инвертори и електрически задвижващи системи се очаква да нарасне значително до 2030 г.

Досега LG има натрупан опит в разработването на компоненти за електрически превозни средства, най-вече за Chevrolet Bolt EV и Jaguar I-PACE. LG ще помогне на Magna да ускори пускане на пазара на компоненти за електрификация. Софтуерната и системна интеграция са в сферата на компетенциите на Magna.

"Това партньорство напълно съответства на нашата стратегия да бъдем на челните позиции в електрификацията и да подкрепяме автомобилните производители с разнообразно портфолио от световна класа, сподели президентът и главен изпълнителен директор на Magna Суами Котагири. - Обединявайки силните ни страни, очакваме да постигнем инвестиционна ефективност и по-бързо достигане до пазара чрез синергията ни, като същевременно продължаваме да капитализираме разрастването на пазара за електрифициране."

"Производителите трябва да участват в поддържането на лидерски позиции в електрификацията и чрез тази сделка LG навлиза в нова фаза в бизнеса си с автомобилни компоненти, предлагащ възможност за растеж и огромен потенциал, споделя д-р Ким Джин Йон, президент на LG Electronics Vehicle Component Solutions Company. - Вярваме, че комбинацията между силата на компанията ни и опитът и богатата история на Magna ще трансформират сферата на електрифицирането по-бързо, отколкото ако работим отделно."

Очаква се сделката да приключи през юли 2021 г. при спазване на редица условия, включително и получаване на одобрение от акционери на LG и всички необходими регулации.

Сделката продължава вълната на консолидация между доставчиците, целяща да завладее по-голям дял от нарастващия пазар на електрически превозни средства, електронни системи, които комбинират електродвигатели, регулатори на мощността и задвижващи предавки в едно общо тяло. По-рано тази година производителят на зъбни колела BorgWarner придоби конкурента Delphi, а японските производители Aisin Seiki, Denso и Toyota Motor създадоха ново предприятие за електронни компоненти, наречено BluE Nexus.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X