Нови Технологии

Илън Мъск е обмислял да продаде Tesla на Apple

Мария Динкова

Тази седмица изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск призна, че в даден момент е обмислял да продаде своята компания за електрически автомобили на Apple. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук обаче не е бил заинтересован дори да се срещне с него, пише CNBC.

"През най-мрачните дни на Model 3 програмата, се свързах с Тим Кук, за да обсъдим възможността Apple да придобие Tesla (за 1/10 от настоящата си стойност). Той отказа да се срещнем", написа Мъск в Twitter.

Във вторник освен това Мъск коментира литиево-железни фосфатни батерии, които Apple се предполага, че разработва за използване в превозните си средства.

Все пак изглежда странно признанието за Мъск, че е искал да предаде контрола на фирмата си, преди тя да достигне сегашните си успехи. Пазарна стойност на Tesla вече е по-голяма от тази на топ деветте компании производители на автомобили взети заедно. Също така от Tesla не са обсъждали възможността за продажба в нито един от финансовите си доклади.

През 2018 Мъск публично заяви, че бизнесът с автомобили е "ад" и на него му се налага да спи в завода, за да се опита да разреши проблемите, които има компанията, преди стартирането на масовото производство на електрическия седан Model 3.

Също така преди той е споменавал, че около месец е делял компанията от фалит отново по време на подготовката на Model 3 - подробност, която от Tesla никога не са включвали в своите тримесечни резултати.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X