Нови Технологии

Райфайзенбанк предоставя на служителите си стол за телемедицина

Мария Динкова

В централата на Райфайзенбанк вече функционира съвременен стол за телемедицина, който дава възможност за извършване на дистанционни превантивни медицински изследвания. Столът е предоставен от Дженерали Застраховане АД.

Всеки служител самостоятелно може да измери свои основни здравни показатели: сърдечен ритъм, кръвно налягане, температура, тегло, ръст и телесна маса. В допълнение на място могат да бъдат направени електрокардиограма, измерване на кръвната захар, холестерол, белодробна сатурация и други.

"В настоящата тежка здравна криза превантивната медицина и здравето на служителите е основен наш приоритет. Уредът е нов за България и с него даваме възможност в сигурна среда, лесно и удобно да се следят различни здравни показатели и да има директна връзка с лекар. Новата технологична придобивка е още една стъпка в посока изпълнение на стратегията ни да бъдем предпочитан работодател", отбелязва главният изпълнителен директор на Райфайзенбанк Оливер Рьогл.

Всички резултати от изследванията са достъпни в "Моето здравно досие" от Дженерали. Това е дигитална платформа, в която клиентът има свой личен поверителен профил, в който може да съхранява документи като амбулаторни листове, резултати от изследвания, епикризи, рецепти, измервания по основни здравни показатели и др.

"Телемедицината е възможност всеки един от нас да изследва свои основни здравни показатели, бързо и лесно. Ние от Дженерали знаем колко е важна превенцията в медицината и затова се радваме, че можем да предложим на своите клиенти и партньори въвеждането на тази иновация", допълва Радослав Димитров, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X