Нови Технологии

Телемедицински столове дават достъп до здравни показатели

Мария Динкова

Телемедицински столове, които дават удобен достъп до различни здравни показатели, вече се използват от служителите на глобалната организация за трансформация на процеси Sutherland. Те са получени благодарение на сключената в "Дженерали Застраховане" АД медицински застраховка с посредник "Ай енд Джи Иншурънс Брокер".

Уредът е иновация за България и с него се измерва сърдечен ритъм, кръвно налягане, температура, тегло, ръст и телесна маса, като в допълнение предоставя възможността да се пуснат различни изследвания: електро-кардиограма, кръвна захар, холестерол и др. От компанията коментираха, че това е още една стъпка в развитието на стратегията им за корпоративна социална отговорност и създаване на по-здравословна и безопасна среда за всички служители.

Всички резултати от направените изследвания или проверка на показатели, автоматично се съхраняват в "Моето здравно досие" от Дженерали. Това е дигитална платформа, в която клиентът има свой личен поверителен профил, в който може да съхранява документи като амбулаторни листове, резултати от изследвания, епикризи, рецепти, измервания по основни здравни показатели и др. Достъпът и профилът се предоставят безплатно на всеки клиент на "Дженерали" по медицинска застраховка "Закрила" и "Health line".

"Моето здравно досие" е иновативна услуга, която разработихме с цел да предоставим на своите клиенти пълен контрол над здравната им информация. Много често страдаме по отношение на качеството на здравните услуги и лечението у нас, поради липса на директен достъп до информацията ни. Събирането и споделянето на здравни данни е важно, за да може лекуващият лекар да се ориентира възможно най-точно в здравното ни състояние и съответно да подбере най-подходящото лечение и грижа", сподели Радослав Димитров, член на управителния съвет и изпълнителен директор на "Дженерали Застраховане" АД.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X