Изкуствен Интелект

Райфайзенбанк и СУ разработват съвместно оригинални модели за анализ на база данни

Владимир Владков

Студенти от магистърска специалност "Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите" на Стопанския факултет в СУ "Св. Климент Охридски" ще разработват модел за анализ на база данни за подобряване на удовлетвореността на клиентите в дигиталните канали на Райфайзенбанк. Това е предизвикателството към тях в третото издание на Think Tank, традиционната инициатива на банката за сътрудничество с българските университети в сферата на иновациите.

Студентите ще получат менторска подкрепа от специалисти на банката, достъп до модерни методи на работа и обратна връзка от топ мениджмънта на банката.

Разработените от студентите модели ще бъдат представени през януари пред Иновационния борд на Райфайзенбанк. Авторите на най-добрия алгоритъм ще бъдат наградени и ще бъде обсъдена възможността за тестване и интеграция на модела в работния процес, заявиха организаторите.

"Софийският университет се доказа като стойностен партньор благодарение на инвестициите в програми за обучение в сферите "Анализ на бази данни" и "Изкуствен интелект". Сътрудничеството ни в рамките на инициативата Think Tank е възможност да допринесем с иновативни решения за ускоряването на процеса на "Дигитална и адаптивна трансформация" в банката и за подобряването на клиентската удовлетвореност. За нас е важно да подкрепим студентите в работата им по реални бизнес казуси, за да ги подготвим още по-добре за бъдещата им професионална реализация", заяви Владимир Махнев, началник отдел "Дигитална трансформация и иновации" в Райфайзенбанк.

В предишните две издания на инициативата банката си сътрудничи с Бизнес факултета към катедра "Индустриален бизнес" на УНСС в сферата на подобряването на клиентското преживяване чрез възможностите на Интернет на нещата и отново със Стопанския факултет на СУ за анализ на големи бази данни, свързани с потребители на кредитни карти.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X