Нови Технологии

Всички продукти на Google вече включват рециклирани материали

Мария Динкова

Миналата година Google обеща, че до 2022 ще включи рециклирани материали във всичките си Made by Google продукти, включително в Pixel телефоните, Pixelbooks, Google Home говорителите, Nest устройствата и аксесоарите като калъфи за телефон и зарядни станции, пише The Verge.

Днес компанията обяви, че е постигнала една от своите цели преди крайния срок: всички нови Pixel и Nest продукти сега се произвеждат с рециклирани материали. Все още продуктите не се произвеждат изцяло от рециклирани материали, но поне някаква част от тях са.

От технологичния гигант отбелязаха още, че задният панел на Pixel 5 е направен 100% от рециклиран алуминий, а новият Nest Audio има 70% рециклирана пластмаса. "Фокусът на Google върху включването на рециклирани материали в нашия хардуерен дизайн не само затвърждава ангажимента ни за устойчивост, но също така позволява на нашите партньори във веригата за доставки уверено да инвестират и разработват такива типове материали, така че по-широката индустрия на потребителска електроника също да ги използва", коментират от компанията.

През септември от Google заявиха, че ще провеждат своите операции изцяло без въглеродни емисии до 2030 и че са купили достатъчно въглероден отпечатък, за да отмени всички емисии, създадени от компанията след нейното създаване през 1998. Същевременно от 2007 насам тя е въглеродно неутрална, а емисиите, които генерира са компенсирани от инвестициите й във възобновяема енергия и други инициативи. Технологичният гигант допълва, че ще продължи да прави всички доставки на свой хардуер до и от преките потребители 100% въглеродно неутрални.

В допълнение компанията поема ангажимента да включва рециклирани или възобновяеми материали при поне 50% от цялата пластмаса, използвана в нейните хардуерни продукти до 2025. За същия период Google трябва да изключи изцяло пластмасата от своите пакети, а те да станат напълно рециклируеми.

"От 2016 ние вече намалихме използването на пластмаса при пакетирането, но имаме все още доста работа, за да изпълним тази цел", допълват от Google.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X