Нови Технологии

Sony представи компактния фотоапарат Alpha 7C с пълноформатен сензор

Александър Главчев

Нов фотоапарат с компактен корпус и пълноформатен (35 мм) сензор обяви Sony. Моделът Alpha 7C представлява корпус от Alpha 6000 серията на компанията, в който е поместен по-голям сензор. От там допълват, че към момента това е най-малкото и най-лекото пълноформатно тяло в света.
Новият фотоапарат използва 24.2MP (прибл. брой ефективни пиксели) 35mm пълноформатен сензор Exmor R CMOS със задно осветяване и процесор за обработка на изображенията BIONZ X. Оборудван е още с отварящ се настрани подвижен LCD дисплей, който позволява заснемането на селфи, снимки от висока и ниска гледна точка и всичко друго, от което потребителят може да има нужда.

Както и при дуги модели с помощта на базираните на изкуствения интелект функции, Alpha 7C предлага проследяване в реално време (Real-time Tracking) което автоматично поддържа точен фокус при полуспусък. Също така сред възможностите присъства и автофокус по око в реално време (Real-time Eye AF), който работи както за хора, така и за животни.

Sony представи компактния фотоапарат Alpha 7C с пълноформатен сензор

Батерията NP-FZ100 осигурява захранване за заснемане на 740 снимки, което според Sony представлява рекорд в бранша. При използване на LCD дисплея, техният брой пада до около 680.

С размери 124 x 71,1 x 59,7 мм и 509 г. тегло Alpha 7C е сходен по размер и тегло с APS-C фотоапаратите на компанията, като тежи едва 1% повече от Alpha 6600. Alpha 7C постига най-малкото и най-лекото компактно тяло в света благодарение на усъвършенстваната вградена 5-осева система за стабилизация, подобрения си затвор и използваната монококова конструкция.

Освен фотоапарата, Sony обяви още нови вариообектив FE 28-60mm F4-5.6 и светкавица HVL-F28RM.

Sony представи компактния фотоапарат Alpha 7C с пълноформатен сензор

FE 28-60mm F4-5.6 е най-малкият и лек пълноформатен вариообектив на компанията. От там обясняват, че чрез оптимално разположение на 3-те асферични лещи ефективно се потискат аберациите при всяко фокусно разстояние и се постига висока резолюция в ъглите на изображението. Продуктът предлага минимално фокусно разстояние от 30 см (широкоъгълен) до 45 см (телефото) и 167 гр. тегло, което го прави удачен избор за ежедневна употреба или за запис на влогове с помощта на стабилизираща система или грип.

HVL-F28RM пък е компактна светкавица с контрол на интензитета на светлината, свързан с функцията за разпознаване на лица на фотоапарата. Когато светкавицата се използва със съвместим фотоапарат, се отчита балансът между светлината, падаща върху лицето на обекта, и околната светлина, за да се извършат автоматични корекции за по-точен баланс на бялото, така че лицето на обекта да бъде пресъздадено с естествени, реалистични цветове.

Sony представи компактния фотоапарат Alpha 7C с пълноформатен сензор

Новият компактен фотоапарат Alpha 7C ще бъде наличен през октомври 2020 г. на прогнозна цена на от 4199 лв. Варио обективът FE 28-60mm F4-5.6 пък ще се появи в продажба от първите седмици на януари 2021 г. на прогнозна цена от 999 лв. Светкавицата HVL-F28RM се очаква през зимата на прогнозна цена от 559 лв.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X