Нови Технологии

Panasonic представи пълноформатния безогледален фотоапарат LUMIX S5

Александър Главчев

Нов безогледален фотоапарат с пълноформатен (35 мм) сензор представи официално Panasonic. От компанията описват новия LUMIX S5 като хибридеден продукт, предназначен за снимки/видео и насочен към сериозни фотографи и видеооператори.

Камерата предлага 24,2-мегапикселови 35-милиметров пълноформатен CMOS сензор и използва технологията Dual Native ISO, за да постигне високи нива на ISO чувствителност до 51200. Тя може да записва вътрешно с резолюция 4K 60p/50p 4:2:0 10-bit и 4K 30p/25p 4:2:2 10-bit видео с продължителност до 30 минути и да извежда 4K 60p/50p 4:2:2 10-bit видео сигнал през HDMI изхода.

От Panasonic са гарнирали горните възможности и нова технология за отвеждане на топлината, която според компанията осигурява ефективно охлаждане на фотоапарата и възможност за извършване на продължителен и стабилен непрекъснат запис на видео.

Също така LUMIX S5 се отличава с широк динамичен диапазон от 14+ стопа, съизмерим с този на кинокамерите на Panasonic, и V-Log / V-Gamut съвместимост с популярната колориметрия "VariCam Look". Предвидено е и голямо разнообразие от формати и режими на запис, включително 4:3 Анаморфен режим, Бавен и бърз видеозапис, 4K/60p интервален запис и 4K HDR висок динамичен диапазон.

Фотоапаратът постига високоскоростен и прецизен автофокус при снимки и видео, благодарение на използването на модерна технология с изкуствен интелект, която разпознава в реално време типа на обекта и съществени негови елементи, като око, лице, тяло и глава.

Както и при други модели на марката е налице комбинация от вградена в тялото 5-осева система за стабилзиацията на образа и 2-осева такава в обективите в обективите на Panasonic. Двойният стабилизатор е доработен, казва се Dual I.S. 2 и дава възможност за намаляване на скоростта на затвора с до 6,5 стопа.

Конструкцията на фотоапарата е устойчива на прах и водни пръски и осигурява на професионалните потребители висока надеждност. Благодарение на новата батерия с капацитет 2200 mAh пък фотоапаратът може да заснеме до 470 снимки, при използване на визьора, или 1500 - в енергоспестяващия режим "Power Save LVF".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X