Нови Технологии

Sony с нов адаптер за обективи с байонет A

Александър Главчев

Sony Electronics обяви новия LA-EA5, 35-милиметров пълноформатен адаптер за обективи с байонет A (модел LA-EA5). Чрез него потребителите на фотоапарати байонет E могат да използват обективи с байонет А.

Редно е да се отбелжи, че компанията не е представяла нови обективи за A байонет от 2015 г. Последният такъв фотоапарат е Sony a99 II, който видя бял свят през 2016 г.

Адаптерът позволява използване на функции като автоматично фокусиране и високоскоростно заснемане, налични в най-новите тела на E байонет камерите на Sony, използвайки по-стари обективи със SSM (Super Sonicwave Motor) и SAM (Smooth Autofocus Motor), както и A байонет обективи, които нямат системи с вътрешен фокус.

Според Sony LA-EA5 съчетава компактен дизайн, включващ механизъм за контрол на блендата и новоразработен компактен автофокусен механизъм. За да се гарантира удобна работа, когато се използва на корпуса на E байонет камера, диаметърът на новия адаптер съвпада с този на A байонет, като перфектно се изравнява с краищата. LA-EA5 позволява лесна работа с пълноформатни фотоапарати с E байонет, дори и при прикрепен към корпуса на камерата вертикален захват.

LA-EA5 ще бъде наличен през месец ноември 2020 г. на препоръчителна цена от 599 лева.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X