Нови Технологии

Sony представи дългоочаквания видеоориентиран фотоапарат Alpha 7S III

Александър Главчев

Sony официално представи дългоочакваното попълнение към вече доказалата се линия за пълноформатни безогледални фотоапарати Alpha 7S - Alpha 7S III (модел ILCE7SM3/B). Устройството предлага 12,1-мегапикселов пълноформатен сензор съ задно осветяване висока чувствителност и 15+ стопа широк динамичен обхват, множество впечатляващи възможности за видеозапис, включително 4K 120pi, 10-битова дълбочина на цвета и др.

Системната архитектура на новия Alpha 7S III е изцяло преработена, а 35-милиметровият 12-мегапикселов пълноформатен Exmor R CMOS сензор, използва набор от съвременни техники за улавяне на светлина, за да се осигурят висока чувствителност и ниски нива на шум, което позволява на потребителите да снимат при ниска осветеност, без да се нуждаят от големи осветителни тела, подчертават от компанията. Освен подобреното качество на изображението, за първи път в камера от серия S, новият сензор включва система за фазов автофокус.

Дизайнът на Alpha 7S III е преработен, за да осигури ефективно отвеждане на топлината и да предотврати прегряване - дори и при продължителни сесии с непрекъснато записване при 4K 60p 10-битов 4:2:2 видеоклип за повече от един час, уверени са от Sony.

Процесорът за обработка на изображения BIONZ XR пък осигурява до осем пъти по-голяма мощност на обработка, минимизира закъсненията при обработка, намалява "rolling shutter" ефекта до три пъти и подпомага много от отличителните характеристики на камерата. Благодарение на новия процес за обработка на изображения, усъвършенстваният AF върху очи в реално време на Sony подобрява ефективността на откриване с 30% в сравнение с предишната система.

Новата система включва и най-яркият и най-големият в света OLED електронен визьор с 9,44 милиона точки. Освен това Alpha 7S III е първата в света камера с двоен CFexpress Type A слот за носител, който позволява високоскоростен пренос на данни като запазва компактния размер.

Sony представи дългоочаквания видеоориентиран фотоапарат Alpha 7S III

Alpha 7S III предлага 4K запис до 120 кадъра в секунда, 10-битова дълбочина на цвета с 4:2:2 цветна подсистема. Камерата разполага и с по-гъвкав и ефективен постпродукционен работен процес с усъвършенствани режими на запис на филми като All Intra запис и MPEG-H HEVC / H.265 видео кодиране (XAVC HS). Alpha 7S III улеснява интегрирането на видеозаписи с други професионални видеокамери, като предоставя три настройки за цветова гама: S-Gamut, S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine. Използвайки S-Gamut3 или S-Gamut3.Cine, потребителите могат лесно да съпоставят кадри, заснети на Alpha 7S III, с кадри, заснети от други професионални видеокамери, за да опростят постпродукционния процес.

Alpha 7S III е първата камера от серията Alpha, включваща Active Mode с интегрираната в корпуса 5-осова стабилизация на изображението за ситуации, които са изключително трудни за заснемане от ръка.
Това е и първото E-mount тяло от серията Alpha, което разполага със задно и странично отваряне на екрана, което е удобно за фотосесии, видеозаснемане с помощта на гимбал, заснемане от сложни ъгли и други. Екранът се върти настрани, нагоре и надолу и разполага с 3,1 тип LCD монитор с 1,44 милиона точки с тъч панел, за добра видимост дори и при висока осветеност на открито.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X