Нови Технологии

Термокамери за лечебните заведения доставят Vivacom и БЛС

Владимир Владков

Съвместна инициатива за доставка на високотехнологична апаратура за нуждите на болниците обявиха Vivacom и Българският лекарски съюз (БЛС). Целта на инсталираните устройства е да съдействат за превенция на разпространението на COVID-19, като улеснят медицинските заведения и допринесат за сигурността на персонала и пациентите, заявиха организаторите.

Българският лекарски съюз, от своя страна, препоръчва на здравните заведения да вземат всички необходими мерки за борба с разпространението на COVID-19, включително да използват технологични средства. "Битката с корона вируса ще продължи и болниците не бива да пренебрегват опасността, дори след преминаване на пика на заразените. Технологичните решения като тези за дистанционно измерване на температурата още на входа на сградите, могат да ни бъдат от голяма полза за взимане на адекватни мерки", заяви д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

От оператора обещават, че могат да предоставя богат набор от устройства с различни функционалности за безконтактно измерване на температура. "Всяка болница може да избере необходимото оборудване според своите потребности", заявиха от Vivacom.

Предлаганите устройства включват няколко вида модерни и удобни термокамери с или без метален детектор, комбинирани термографски IP камери, портативни термокамери и висококачествени безконтактни дистанционни термометри. Термокамерата с метален детектор разполага с вградена аларма за висока температура. Тя е оборудвана и с гласова команда за преминаване на пациента. На разположение на болниците са и безконтакните дистанционни термометри. Те се отличават с изключителна точност - разминаването е ±0.3. Разполагат с HD екран за бърза отчитане на температурата.

Ползите от термокамерите могат да бъдат надградени чрез интегриране на технологичното решение с вече съществуващи системи за влизане в болниците през турникети и бариери. Така при отчетена от дистанционните термометри повишена температура входът може да бъде блокиран, обясниха от оператора.
При свързване на термокамерите с налична система за видеонаблюдение могат да бъдат настроени функции за изпращане на сигнали за повишена температура към различни отговорни лица в здравното заведение.

Снимка на fernando zhiminaicela от Pixabay
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X