Нови Технологии

Потребителите на Revolut вече могат да купуват злато

Computer World

Revolut предлага на своите Premium и Metal клиенти шанса да купуват и продават злато през приложението на финтех компанията, пише Finextra.

Потребителите могат да получат достъп до златото чрез своите сметки, захранени със съответната кореспондираща стойност. В тази връзка от Revolut купуват и съхраняват със свой партньор реално физическо злато.

Клиентите могат да задържат ценния метал и да го обърнат в е-пари или криптовалута. Те също така имат възможност да задават автоматична обмяна, за да правят трансфери, когато пазарните цени достигнат желаната цел.

Златото обаче не може да се използва, за да се правят директни плащания. Ако потребителите направят подобни трансфери със своята Revolut карта и единствените средства в техните сметки са в злато, то фирмата ще ги превърне във фиатни пари.

От финтеха подчертават, че търгуването със злато е рисково и не е регулирано от британската финансова служба Financial Conduct Authority, нито е защитено по схемата FSCS (държавна схема за защита на финансови услуги).

"Да, търгуването със злато е рисково, но то също така може да бъде печеливша инвестиция. В допълнение към акциите и криптовалутите, това е друг начин потенциално да получите повече от своите пари", коментира Иван Чалов, продуктов мениджър "Ценни метали" в Revolut.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X