Нови Технологии

Samsung и Niio Art стартират международен конкурс за дигитално изкуство

Иван Гайдаров

Samsung Electronics обяви началото на конкурс в сътрудничество с Niio, платформа за съвременно медийно изкуство. Отворен за участия на прохождащи и утвърдени артисти, Samsung The Wall x Niio Art Awards имат за цел да открият най-вдъхновяващите произведения на дигитално изкуство от цял свят. Участниците ще влязат в надпревара за възможността творбите им да бъдат показани в световен мащаб върху The Wall на Samsung, широкоформатни LED 4K Micro платна за дигитално изкуство с най-високо качество, както и за парични награди до 15 000 долара. Конкурсът ще завърши с изложби на десет локации, включително Корея, Сингапур, Обединеното кралство и Съединените щати.

Класираният на първо място в конкурса ще бъде поканен да присъства на откриването на произведението, с което е спечелил, в шоурума на Samsung The Wall през май. Победителите ще бъдат избрани от жури в състав от признати експерти в областта на визуалното изкуство. Когато селектира всяка от подадените за участие творби, журито ще оценява произведенията на изкуството, които въплъщават художествени и концептуални качества от най-високо ниво, включително креативност, оригиналност и детайлност.

"Samsung винаги търси нови начини да създава максимално въздействащо съдържание и да предложи на потребителите изживявания от ново поколение. Поканата за участие в партньорство с Niio Art и световната общност от водещи художници, има за цел да отличи новооткрити и утвърдени таланти в дигиталното изкуство и да предоставя на арт-общността значима платформа, в рамките на която могат да бъдат представени художествените им творби. Конкурсът ще играе основна роля в разкриването на следващото поколение изживявания, при които ключов е екранът - и всички те ще бъдат представени на вдъхновяващия The Wall", коментира Хюсун Ха, старши вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics.

Роб Андърс, изпълнителен директор на Niio, от своя страна заявява: "В днешния свързан свят, артистите разчитат на дигитални инструменти, за да разказват своите истории. Радваме се да си партнираме със Samsung, за да предложим на артистите по целия свят шанса да споделят своите творения на най-емблематичното и изящно мащабно платно, което съществува. Освен това, концепцията ни за паралелно представяне на отличените произведения на изкуството през май в различни точки на планетата ще промени възприятието ни за дигитално изкуство."

Niio осигурява безпроблемен достъп до първокласно видео и модерно медийно изкуство чрез своята съвременна технология в рамките на платформа за разпространение със селектирани творби. Платформата на Niio дава възможност на разрастващата се мрежа от над 4000 художници и партньори в областта на изкуството от над 70 държави самостоятелно да публикуват творбите си. След това публикуваните произведения на изкуството могат да бъдат "наети" или придобити, за да бъдат показвани на висококачествени дисплейни устройства навсякъде по света.

Вече наличен в световен мащаб, The Wall представлява най-новото приложение на модулната MicroLED технология на Samsung, която може да бъде персонализирана според размера и диагонала на екрана, внасяйки финес и атмосфера във всяко пространство.

Повече информация за конкурса можете да намерите ТУК.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X