Техавто

Китайският конкурент на Tesla Byton ще си сътрудничи с корейския оператор SKT

Владимир Владков

Южнокорейският мобилен оператор SK Telecom (SKT) и Byton, китайският производител на електрически автомобили, заявил се като конкурент на Tesla, ще разработват съвместно вградени в автомобилите инфоразвлекателни приложения за южнокорейския пазар.

Компаниите подписаха на изложението CES споразумение за партньорство, което покрива създаването на инфоразвлекателна система, използвайки дигитални продукти и услуги на SKT, покриващи мобилна свързаност, навигация, поточна музика и видео, както и гласов контрол.

В свое изявление операторът SKT заяви, че 5G мрежата ще даде на Byton конкурентно предимство при разработката на подобрено изживяване на пътниците, както и на напълно автономни превозни средства. Според шеф на мобилния бизнес SKT сътрудничеството представлява "кръстоска" между ИКТ и автомобилния сектор. "В бъдеще SKT ще продължи да работи с различни глобални играчи за създаването на иновативни услуги, които могат да обогатят още повече живота на потребителите", допълва той.

Шефът на Byton Даниел Кирхърт добавя, че SKT предлага богата техническа експертиза и ресурси в сектора на ИКТ и услугите за данни. "Това напълно съответства на визията на Byton да изгражда умни автомобили в ерата на мобилността. В бъдеще двете страни ще работят заедно за разширяване на превъзходното цифрово изживяване в автомобила и да използват потенциала на мобилните услуги."

Шефът на Byton Даниел Кирхърт на пресконференцията CES 2020 в Лас Вегас.

© Byton

Шефът на Byton Даниел Кирхърт на пресконференцията CES 2020 в Лас Вегас.


Освен това компаниите са се разбрали да намерят как да подобрят разпространението на електрическите превозни средства на Byton в Южна Корея. През септември 2019 г. производителят на автомобили установи партньорство с производителя на автомобилни компоненти Myoung Shin, за да произвежда съвместно своите модели M-Byte в завод в Гунсан.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X