Техавто

CES 2020: Sony представи концептуален автомобил

Иван Гайдаров

По време на CES 2020 Sony изненада всички като представи концептуален автомобил. Понастоящем, разбира се, има много малко подробности за седана Sony Vision-S, но съвсем скоро се очаква да бъде разкрита допълнителна информация.

Според американската преса Sony си партнира в проекта с лидери в индустрията за изграждането на автомобилни прототипи, включително Bosch, Continental, Genetex, Nvidia, Magna и Nvidia.

Въпреки че появата на автомобил с марка Sony е изненадваща, всъщност този ход се вписва в настоящата стратегия на компанията. През последните години Sony започна да изгражда и продава ключови технологии като доставчик. Сензорите за камери на компанията са в много водещи смартфони, включително в най-новия iPhone Pro. Но преди да спечели iPhone, Sony отдавна произвежда собствени смартфони с подобни сензори.

Очаквайте подобен подход и при седана Vision-S. Това концептуално превозно средство видимо е проектирано, за да помогне на Sony да продава компоненти. Японският технологичен гигант надали иска да се занимава с производство на автомобили, смятат анализаторите, но тепърва трябва да разберем дали ще се окажат прави.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X