Техавто

Tesla ще строи "превозни средства на бъдещето" в Германия

Иван Гайдаров

Последните документи, изтекли в германската преса, показват, че Tesla планира новата ѝ фабрика Gigafactory 4, която ще бъде построена край Берлин, да произвежда "превозни средства на бъдещето", заедно с вече заявените Model 3 и Model Y, съобщава специализирането онлайн издание Electrek.

След като стана ясно, че Tesla смята да изгради свое производство в Германия, Илон Мъск разкри, че е набелязал областта около Берлин за проекта, който ще бъде разположен върху парцел от 300 хектара до индустриалния парк GVZ Berlin-Ost Freienbrink.

Тогава изпълнителният директор на компанията обясни, че в Gigafactory 4 Tesla ще произвежда "батерии, двигатели и превозни средства, започвайки с Model Y".

През последните два месеца в германската преса постепенно се разкриват подробности за новата фабрика чрез изтекли строителни планове и екологични оценки. Новите документи показват колко голям ще бъде Gigafactory 4, след като бъде напълно изградена.

Tesla вече потвърди, че планира в крайна сметка в Gigafactory 4 да се произвежда и Model 3, за което ще бъде създадена допълнителна производствена секция. Във връзка с новите обекти, които се виждат на плановете, от компанията обясняват, че те са предназначени за производството на "превозни средства на бъдещето", без обаче да конкретизират какво имат предвид.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X