Нови Технологии

Samsung са доставили над 6,7 млн. Galaxy 5G смартфона през 2019

Мария Динкова

От Samsung Electronics днес обявиха, че са доставили над 6,7 млн. Galaxy 5G смартфона през 2019, надхвърляйки първоначалните си очаквания, пише Tech Crunch.

През септември вицепрезидентът на компанията Лий Янг Хи посочи, че вероятно над 2 млн. устройства ще бъдат продадени по време на технологичното изложение IFA 2019 и че компанията прогнозира да удвои този брой до края на годината.

Освен това днес от Samsung коментираха, че устройствата на компанията заемат 53,9% от глобалния пазар на 5G смартфони по данни от доклад на Counterpoint Research.

Очаква се следващият 5G модел – Galaxy Tab S6 5G – да бъде пуснат в Южна Корея през първото тримесечие на 2020. Също така компанията планира да представи и новите Galaxy S 11 модели с 5G през февруари.

Същевременно към момента нито един от iPhone моделите не поддържа 5G. Експертите обаче предвиждат, че и трите версии на устройства, които ще бъдат представени през април тази година, ще имат такава възможност. Пуснатите от Qualcomm Snapdragon 865 и 765 ще позволят на повече производители да предложат телефони от среден и висок клас с 5G поддръжка тази година, което от своя страна може да помогне за слабите продажби.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X