Изкуствен Интелект

АI звеното на Google удвоява загубите си през 2018 г.

Иван Гайдаров

DeepMind, дъщерното дружество за изкуствен интелект на Alphabet, отичта скок на загубите си от 55% за миналата година. По този начин те достигат 571 милиона долара. Дълговете на компанията надхвърлят 1 милиард долара, тъй като най-големите глобални технологични компании продължават да влагат огромни суми в изследванията и развитие на изкуствен интелект.

DeepMind вече има и вътрешен дълг към компанията-майка Alphabet, която също така притежава Google, също в размер над 1 милиард долара. Той трябва да бъде погасен до месец октомрви, но от звеното за развитие на изкуствен интелект са категорични, че имат гаранцията на Google, че той ще бъде покрит.

Иначе базираната в Лондон компания бележи почти двоен ръст на приходите през 2018 г. - 124 милиона долара, но разходите на компанията също са нараснали двойно и достигат близо 700 милиона долара. Разходите за персонал на DeepMind също се удвояват, като това се дължи на нарастващата цена на таланта, породена от конкуренцията в сектора, част от която са гиганти като Facebook, Amazon и Microsoft.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X