Техавто

Optimus Ride пуска автономна транспортна услуга в Бруклин

Иван Гайдаров

Стартъп компанията за технологии за самоуправление Optimus Ride е първият оператор, който ще предлага услуга за самоуправляващ се транспорт в щата Ню Йорк. И по-специално в митичния квартал Бруклин. Разбира се, за момента това няма да се случи по официалните пътища в присъствието на пешеходци, мотоциклети, таксита и автомобили (все пак става дума за Ню Йорк). Вместо това, те ще предлагат транспортни услуги в района на индустриалния комплекс Brooklyn Navy Yard, частна търговска площ, простираща се на 300 акра.

Автономните превозни средства на Optimus Ride имат шест места за пътници в три реда, едно за шофьор, който да гарантира безопасността, и още едно за друг служител по контрола на компанията. Услугата ще бъде достъпна седем дни в седмицата, напълно безплатно, и ще обхваща целия комплекс. Маршрутът включва спирка на нов ферибот, което означава, че ще бъде постоянно използвана по подобие на автобусите, които извозват пътниците по летищата.

Превозните средства на Optimus Ride вече могат да се срещнат в редица американски щати, включително в Бостън, Вирджиния, Калифорния и Масачузетс.

Brooklyn Navy Yard е перфектна среда за услугата, тъй като дневно приема около 10 000 работници, но също така включва изцяло частни пътища, което означава, че Optimus Ride няма да трябва да се съобразява с правилата по обществените пътища.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X