Нови Технологии

IBM с нова блокчейн мрежа за управление на веригата за доставки

Иван Гайдаров

IBM и блокчейн компанията Chainyard съвместно са разработили нова блокчейна мрежа за управление на веригата за доставки, става ясно от съобщение на технологичния гигант до медиите, разпратено на 5 август.

Наред с IBM, основатели на мрежата Trust Your Supplier са още американската пивоварна компания Anheuser-Busch InBev, технологичните компании Cisco, Lenovo, Nokia, Schneider Electric, британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline и телекомуникационната компания Vodafone. Продуктът е изграден върху платформата IBM Blockchain и има за цел да премахне ръчните, отнемащи значително време процеси и да помогне за намаляване на риска от измами и неволни грешки.

Според информацията, разпространена до медиите, Trust Your Supplier създава дигитален паспорт за идентичност на доставчиците в блокчейн мрежата, който им позволява да споделят информация с избрани клиенти в системата. Чрез разгръщането на платформата се предполага, че потребителите ще могат да намалят времето и разходите, нужни за квалифицирането, утвърждаването и управление на отношенията с нови доставчици.

IBM продължава да разширява блокчейн проектите си

Мрежата Trust Your Supplier се присъединява към голям набор от други проекти, базирани на блокчейн, които IBM разработва. В средата на юли компанията утрои броя на патентите си, насочени към тази технология, като вече може да се похвали с над 100 активни патентни семейства.

Също в рамките на миналия месец американският технологичен гигант Seagate в сътрудничество с IBM влезе в пилотния етап на своя блокчейн проект, предназначен за борба с фалшивите твърди дискове. Проектът има за цел да помогне на производителите, интеграторите и бизнес партньорите по-точно да удостоверяват произхода на твърдите дискове, които използват, с помощта на блокчейн платформата на IBM.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X