Нови Технологии

Google ще използва повече рециклирани материали в своите продукти

Мария Динкова

От три години Google произвежда своя потребителски хардуер под марката Made by Google – като телефоните Pixel и Google Home Minis. Сега компанията е готова да направи следващата крачка и да превърне своите продукти в по-екологични. От 2022 100% от продуктите с нейната марка ще включват рециклирани материали и винаги, когато е възможно, технологичният гигант ще увеличи максимално рециклираното съдържание. Същевременно до 2020 100% от всички доставки до и от потребители ще бъдат въглеродно неутрални, пише Engadget.

Това обаче не е първата стъпка, която Google предприема, за да гарантира едно устойчиво развитие. От 2017 до 2018 компанията намали с 40% въглеродните емисии при доставките на своите продукти. Същевременно проектът Power Project ще осигури един милион енергоспестяващи Nest термостата на семейства в нужда до 2023, а много от продуктите Nest вече се произвеждат с преработена пластмаса.

Преминаването към рециклирано съдържание не е винаги лесно. Според материал на списанието Fast Company, когато хардуерният екип на Google започнал да работи по нов продукт, който ще излезе по-късно тази година, е било взето решение да се замени стандартният за индустрията полиестър с плат, направен от рециклирани бутилки. На служителите е отнело цели две години да се уверят, че новият материал отговаря на всички изисквания за дизайна и производството, както и че доставчиците могат да осигурят нужните количества. Сега всяка една бройка от мистериозния продукт ще съдържа една трета преработени пластмасови бутилки. Именно подобен подход вероятно технологичният гигант ще започне да прилага доста по-често през 2022.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X