Нови Технологии

Мъск мести инфраструктурната си компания Boring Company в Китай

Иван Гайдаров

Инфраструктурните проекти на компанията на Илон Мъск - Boring Company – определено не получават най-топлия прием в САЩ, но съвсем скоро това може да няма чак такова значение. Мъск разкри, че ще създаде представителство на своята компания в Китай по време на Световната конференция за изкуствен интелект, която ще се проведе между 29 и 31 август в Шанхай.

Около тази новина все още има много неизвестни, включително какви ще бъдат първите ѝ проекти, но това е голяма стъпка за организацията, която досега се задоволяваше с основен фокус върху американския пазар. Мъск също така намеква, че Boring Company има желание да проектира и създава подводни тунел, въпреки че засега липсва официална информация по темата.

Въпреки че предприемачът не обяснява защо смята да разшири дейността на инфраструктурната си компания до китайския пазар, но има няколко потенциални причини. От една страна, там тя ще се сблъска с по-слаба съпротива от страна на регулаторите. В този случай по-либералните правила могат да работят в нейна полза. В същото време в Китай популацията е по-голяма и по-концентрирана и ще може да се възползва от предимствата на тунелните системи. Освен това подобен ход ще помагне на Tesla да разшири драстично присъствието си в Китай. Boring Company би било чудесно допълнение към плановете на автомобилния производител в региона.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X