Роботика

AT&T създават 5G роботи в помощ на търговците на дребно

Иван Гайдаров

Американският телекомуникационен оператор AT&T обединява сили с Badger Technologies за създаването на ново поколение автономни роботи, функциониращи на базата на 5G. Според компанията новата технология има капацитета да помогне на търговците на дребно да увеличат печалбите си.

И към днешна дата роботите вече циркулират между щандовете на редица големи американски вериги за търговия на дребно, включително Walmart и веригата хранителни магазини Giant Food Stores, помагайки на персонала при инвентаризация, почистване и идентификация на възможни опасности. Според телекома обаче Wi-Fi мрежите в магазините няма как да обработят бързо огромното количество данни, които роботите генерират ежедневно. Затова и от AT&T и Badger Technologies разработват mmWave 5G технология, която да бъде масово достъпна и да помага на роботите да повишат своята ефективност и възможностите си за изчисление на информацията, която събират.

Мо Катибе, CMO на AT&T Business, е категоричен: "Тези технологии в крайна сметка ще предоставят на роботите както изчислителна мощност, така и по-ниска латентност, която е изключително необходимо за увеличаване на приходите, подобряване на клиентския опит в магазините и повишаване на квалификацията на служителите."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X