Нови Технологии

Нова ера в компютърната графика с българския софтуер V-Ray

Computer World

Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за 3D технологии у нас - Total Chaos. В рамките на три дни посетителите имаха възможността да почерпят опит от над 60 лектори от цял свят, които разкриха подробности от процеса им на работа по проекти за Apple, Formula 1, Porsche, UEFA и десетки блокбъстъри, сред които Game of Thrones и Avengers: End Game.

 

 

Създаваме общност, в която даваме възможност на артисти и дизайнери да се срещнат с технолозите и да обсъждат накъде отива целият свят на компютърната графика“, коментира Петър Митев, съосновател на Chaos Group. Една от основните посоки на приложимостта на 3D технологиите, която беше представена както от артисти, така и от програмисти, беше именно „Digital Human“.

 


Нова ера в компютърната графика с българския софтуер V-Ray

© Computer World, Computerworld.bg

 

 

Дигиталните хора са най-новото предизвикателство в средите, което ще помогне на артистите да бъдат все по-креативни в създаването на образи. Чрез този процес ще бъдат спестени множество разходи за продукции. Пример е голяма част от бойните сцени в “Game of Thrones”, където броят хора на снимки често не надвишава 12, а останалите образи са компютърно генерирани.

Лий Карлтън, CG лидер на едно от най-известните студиа за реклама – Mеthod Studios, разказа пред аудиторията на Total Chaos за предизвикателствата при 3D сканирането на човешки образ. В представения пример, Лий разказа как усъвършенстването на софтуера V-Ray при процеса на изграждане на дигитален образ е помогнало за реализирането на реклама за Apple iTunes. Главни герои в рекламата са дигиталният образ на двегодишния син на DJ Khaled и самият световноизвестен продуцент.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X