Нови Технологии

„Дни на роботиката“ в ТУ събра на едно място технически ентусиасти

Computer World

В края на миналата седмица в Техническия университет се проведе инициативата „Дни  на роботиката“. Събитието имаше за цел да събере всички технологични ентусиасти на едно място. Те показаха над какво работят, разказват възможностите за развитие на проектите си, както и споделят своя опит.

Инициативата беше разделена на две части. В първия ден се проведоха различни лекции, посветени на новите технологии, като инженери от водещи компании и университети разказаха за своя опит. Вторият ден беше посветен на различни състезания и демонстрации на роботи, дронове и иновации.

Сред лекторите бяха и представителите на швейцарската компания „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД, спонсор на събитието. Радосвета Радева, мениджър „Научноизледователска и развойна дейност“ и нейният екип разказаха на бъдещите инженери повече за някои от водещите проекти на фирмата. Представителите на компанията участваха също така в журито за избор на робот и отбор. Основните критерии, на които трябваше да отговарят участниците, бяха креативност, ефективност, собствена разработка, трудност на задачите и изработка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X