Нови Технологии

Apple засилва екипа за разработка на AI с нов кадър от Google

Computer World

Когато Apple назначи бившия кадър на Google Джон Джанандреа за първи старши вицепрезидент на своето звено Machine Learning and Artificial Intelligence Strategy, технологичният гигант показа, че става все по-сериозен играч в сферата на изкуствения интелект (AI). Сега компанията демонстрира своя ангажимент да засили усилията си в тази посока, като наеме друг експерт в областта от най-престижния си конкурент. През миналия месец Apple назначи Ян Гудфелоу за директор на машинното обучение в групата за специални проекти (Special Projects Group).

 

Гудфелоу работи в Google от 2013 до 2016 г., а след това отново през 2017 г. и 2019 г. През последните пет месеца от работата си с Google, той е старши научен сътрудник. Работил е и за финансираните от Илон Мъск научноизследователски организации с нестопанска цел OpenAI от 2016 до 2017 г. По-важното е, че Гудфелоу е известен с изобретяването на подхода за машинно обучение, наречен GAN (generative adversarial network). Техниката разполага две невронни мрежи една срещу друга, за да създава снимки и видеоклипове, които изглеждат реални.

Експертът не разяснява в профила си в LinkledIn каква е новата му позиция и какво точно ще работи в Apple. Групата на технологичният гигант за специални проекти обаче е известна с това, че създава технологии от следващо поколение за продуктите и услугите на компаниите.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X