Нови Технологии

Американски стартъп с иновативна роботизирана система за магазини и складове

Computer World

За някои Brain Corp. звучи малко като зла корпорация в комикс за супергерои, но на практика стартъп компанията от Сан Диего е сериозна организация, която е генерирла сериозно финансиране през последните години, включително 114 милиона долара от инициативата Series C, водена от SoftBank през 2017 година.

Компанията влага придобитите средства в различни разработки, като днес представи една от тях - автономен робот за доставки в рамките на големи търговски обекти. AutoDelivery, който понастоящем все още е във фазата "доказателство за концепцията", е изграден върху собствената платформа за навигация на компанията BrainOS, която в момента стои в основата на различни продукти от редица компании, включително Tennant, Minuteman, ICE, Nilfisk и SoftBank Robotics.

 

Системата на Brain Corp. разполага с интересен дизайн, проектирана да изпълнява доста широка гама от задачи както в магазини, така и в производствени фабрики до складове. Това може да означава всичко - от складиране на стоки до изпълнение на доставки. Това е бързо развиващ се бизнес сегмент с тенденция за още по-бърз разстеж през следващите години, тъй като се очаква сходни продукти да предлагат и компании като Amazon Robotics и Boston Dynamics, които наскоро придобиха Kinema Systems.

Brain Corp. разчитата на някои иновативни функционалности, за да може тяхната технология да придобие конкурентни позиции, като възможността да тегли товарни колички, което би могло да я направи полезна в търговията на дребно. Тя също така разполага със сензорен екран, така че служителите могат да въвеждат директно посоки, формирайки различна връзка с други служители.

Роботът ще бъде показан за първи път по време на изложението ProMat следващата седмица в Чикаго. Компанията очаква да пусне своя продукт на пазара в началото на следващата година.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X