Нови Технологии

Ford инвестира 850 милиона долара в програмата си за електромобили в САЩ

Computer World

Ford планира да инвестира повече от 850 милиона долара, за да повиши производствения капацитет на втората си фабрика в САЩ по програмата си за разработка на батерии за електрически автомобили от следващо поколение.

Инвестицията, която трябва да бъде реализирана до 2023 г., ще се съсредоточи върху разширяването на фабриката Flat Rock Assembly Plant в Мичиган. Инвестицията в завода включва и финансирането на проект за създаването на следващо поколение Mustang.

Тази новина е свързана и с обявения по-рано план на автомобилния производител за инвестиции в размер на 11.1 млрд. долара в разработването на електрически превозни средства.

 

Изцяло електрическият SUV на Ford, който ще се появи през 2020 г., ще бъде произведен в завода на компанията в мексиканския град Куаутитлан, но следващото поколение електромобили с гъвкава архителтура ще бъде произведено именно във Flat Rock Assembly Plant

Прегледахме отново темповете на растеж на сектора ни за електрически превозни средства и стигнахме до извода, че трябва да осигурим допълнителен производствен капацитет с оглед на плановете ни за ускорено развитие на програмата за производство на електрически превозни средства“, коментира Джо Хинрикс, президент на Ford за глобалните операции, добавяйки, че това е добра новина и за самия щат, тъй като ще бъдат открити нови и по-добри работни места в производството.

Освен това, в сряда, Ford обявиха, че от 2021 г. ще започне производството на нов модел Transit Connect в Мексико.

Инвестицията на Ford в размер на 11 милиарда долара ще бъде използвана за разработката на нови 16 изцяло електрически превозни средства, които ще бъдат представени в глобалното ѝ портфолио от 40 електрифицирани модела до 2022 година. Един от тези електромобили - и може би най-очакваният - ще бъде електрическият кросоувър, вдъхновен от модела Mustang, който трябва да се появи на пазара през 2020 година. Компанията също така обяви плановете си да представи електрифицирани опции и в популярната си F-серия пикапи. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X