Нови Технологии

Tesla достави първите 100 коли Model 3 на германска фирма за коли под наем

Владимир Владков

Известната германска компания nextmove, даваща електромобили под наем, получи първите си четири коли Model 3 от поръчаните на Tesla общо 100 автомобила. Колите са Model 3 Performance, като ще се присъединят към растящия автопарк на компанията от над 300 електромобила, които нейните клиенти могат да наемат.

Като се има предвид, че nextmove е поръчала 100 коли Model 3, компанията очаква доставките на електрическия седан да продължат и в близко бъдеще. Тя смята, че корабите, натоварени с автомобилите, да пристигат регулярно в Европа. Компанията nextmove в момента има около 350 електрически превозни средства. Така че, когато Tesla завърши поръчката за 100 Model 3, електрическият седан ще съставлява около 20% от целия автомобилен парк на nextmove.

В прес съобщение управляващият директор на nextmove Щефан Мьолер изразява оптимизма си относно електрическия седан, посочвайки успеха му в Северна Америка и започвайки инвазицята си на европейския пазар на електромобили.

“Tesla Model 3 осъществи брилянтен старт в Северна Америка. През 2018 г. той бе най-продаваният премиум автомобил в САЩ и в същото време е най-продаваният електромобил в света. Сега към Европа се движи истинско цунами. Разрушителната промяна е в разгара си“, каза той.

Йохен Рудат, директор за Централна Европа в Tesla, повтори изказването на Мьолер, добавяйки, че услугите на компанията за отдаване на коли под наем ще доведат до възможности за бъдещите собственици на Model 3 да изпитат автомобила от първа ръка.

„Наемането дава възможност на потенциалните купувачи сами да видят ежедневната практичност и многобройните предимства на нашия среден клас автомобили. Именно по този начин много шофьори намериха пътя към собствената си Тесла през последните години”, каза той.

nextmove е един от най-големите клиенти на Tesla в Германия, като компанията вече предлага моделите S и Model X като част от гамата автомобили, заедно с електромобилите на Jaguar, Hyundai, Kia, Volkswagen, GM, BMW, Renault и Nissan. Компанията очаква да добави към автопарка и бъдещите електромобили от типа на Audi e-tron.

В България Tesla S 75D, модел 2018 г. се предлага под наем от TOP Rent-a-car, a услугата за споделено използване на електромобили Spark вече има над 120 елекртромобила, включително Volkswagen Е-up! И няколко модела на Nissan (Leaf, Leaf 24, eNV Passanger и Cargo).

Компанията за отдаване на коли под наем е добре запозната с електрическите автомобили на Tesla и техните възможности. През миналата година nextmove успя да постави нов рекорд за Model S, като седанът измина 701 мили (1120 км) с едно зареждане. Компанията постигна подобен „подвиг“ и с Model 3, като електрическият седан измина 623 мили (1000 км) с едно зареждане, пътувайки почти изцяло на автопилот.

Президентът на Sonic Automotive, известен автомобилен дилър в САЩ, наскоро призна, че Tesla e разрушила статуквото в автомобилната индустрия на страната. Докато отговаряше на въпроси по време на представянето на финансовите резултати на Sonic за четвъртото тримесечие на 2018, Джед Дайк, президент на компанията, отбеляза, че Tesla и възходът на Model 3 играе роля в отслабването на продажбите на марки като BMW, особено в Калифорния.

Sonic Automotive е петият по големина автомобилен дилър в Съединените щати, с над 100 места за продажба, на които предлага 24 марки. Въпреки широкия си обхват, резултатите на Sonic за четвъртото тримесечие не бяха според прогнозите на анализаторите. Дайк отбеляза, че последното тримесечие на годината е било доста слабо за марки като BMW, която има много дилъри в Калифорния - регион, в който е централата на Tesla и може би най-големият пазар за Model 3 в Америка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X