Нови Технологии

Apple се срина в класация на най-иновативните компании в света

Computer World

Fast Company, американско месечно издание с фокус върху бизнеса и технологиите, публикува в сряда своята годишна класация на най-иновативните компании в света за 2019 г. През миналата година Apple категорично оглави този списък, но тази ситуацията е значително по-различна, като технологичният гигант заема едва 17-то място.

Според класацията на Fast Company тазгодишният първенец се казва Meituan Dianping, китайска технологична платформа, която „ускорява процеса по резервации и предоставянето на услуги като храна, хотелски настанявания, билети за културни събития и т.н.“. Топ 5 се допълва от компанията за споделено пътуване Grab, NBA, Walt Disney Company и Stitch Fix.

Другите компании, които се нареждат пред миналогодишния победител, включват Square, Twitch, Shopify, Peloton, Alibaba и Truepic.

Миналата година, Fast Company посочи Apple за най-иновативната компания заради продукти като AirPods и iPhone X, както и заради работата ѝ в областта на добавената реалност. Тази година обаче за база на оценката си изданието взима процесора A12 Bionic, който е част от iPhone XS и iPhone XR, но явно това се оказва недостатъчно за по-предна позиция за технологичния гигант.

Най-впечатляващият нов продукт на Apple от 2018 г. не е телефон или таблет, а чип - A12 Bionic. След дебюта си в iPhone миналата есен, той стана първият процесор в индустрията, базиран на производствен процес от седем нанометра. 6.9-те милиарда транзистора на А12 осигуряват значително по-бърза работа, по-ниска консумация на енергия, възможност за лесна работа с интензивни приложения (AI и AR) и висококачествена фотография”, обясняват решението си от изданието.

Въпреки че отстъплението с 16 позиции е сериозен спад, резултатите в подобни изследвания не винаги могат да бъдат смятани за меродавни. Е

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X