Нови Технологии

Системата за самоуправление на Tesla напълно готова до края на 2019?

Computer World

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск очаква, че производителят на електрически автомобили ще разполага с технологията, необходима за задвижване и управление на превозните средства без водачи, до края на годината. Предприемачът съобщи прогнозата си в подкаст на ARK Invest, компания-акционер в автомобилния производител.

Автоматизираната система за помощ на водача на Tesla – Autopilot - привлече вниманието както със сложните си функционалности и характеристики, така и с редица инциденти, в които беше замесвана.

 

"Мисля, че системата ще бъде пълноценна и готова за напълно самостоятелно шофиране в рамките на тази година. Това означава, че колата ще може да ви намери на паркинга, да ви вземе и да ви отведе докъдето пожелаете без да се намесвате по никакъв начин. Бих казал, че съм сигурен в това”, категоричен е Мъск, с което потвърди предишни свои коментари по темата, направени по време на отчета за четвъртото тримесечие на миналата година.

"Въпреки това," добавя той, "хората веднага ще си помислят, че щом работи със 100% сигурност, няма нужда по никакъв начин да я наблюдават. Това не е така." В допълнение, Мъск обръща внимание, че разрешената за употреба на Autopilot скорост зависи изцяло от регулаторите.

Според главният изпълнителен директор на Tesla в рамките на две години технологията трябва да е достатъчно зряла, за да работи без никаква помощ от шофьори. “Предполагам всички искат да знаят кога ще има технология, която да им позволи да заспят и без проблем да се събудят на местоназначението си. Вероятно към края на следващата година Autopilot ще е достатъчно безопасна за това”, смята Илон Мъск..

 

 

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X