Нови Технологии

Германската VOSS нае първите си български служители

Владимир Владков

Германският производител на автомобилни системи и компоненти VOSS Automotive, който през октомври миналата година обяви, че отваря завод край Ловеч, вече е наел първите служители за този завод. Те са изпратени в Полша, където в рамките на 3 месеца ще бъдат обучавани да работят спрямо стандартите и технологиите на VOSS Automotive. “Бъдещите служители ще бъдат подготвени в Полша, защото именно там заводът на компанията е с подобна продукция на българската, обясняват от германския производител. - Целта на прецизната подготовка е служителите да заемат работните си места в завода на VOSS в България като квалифицирани кадри, готови да работят самостоятелно и да предадат познанията и уменията си на другите колеги, чието наемане вече е в процес.“

В момента българското поделение вече има административен отдел от 30 човека, а до края на май в завода в с. Баховица ще бъдат наети още 150 работници. „Всички имат възможност за професионално развитие в компанията и шанс за бързо достигане на лидерски позиции“, твърдят от VOSS Automotive.

В завода на VOSS предстои инсталиране на машините, след което производствените линии ще бъдат въведени в експлоатация, за да може първата поръчка да бъде готова за износ през май 2019 г., според плановете на компанията.

Роланд Вайс, управляващ директор на VOSS Automotive за България. Снимка: Владимир Владков

Роланд Вайс, управляващ директор на VOSS Automotive за България. Снимка: Владимир Владков

„Екипът в България ще бъде както от служители на производствените линии, така и от експерти по качеството, складови оператори, вътрешни логистични оператори и инженери. Сред целите, които сме си поставили, е до края на 2019 г. в завода на VOSS в Баховица да бъдат назначени около 500 души“, заяви за пресата Роланд Вайс, управляващ директор на VOSS Automotive за България. Той допълни, че ще бъдат наемани хора от регионите Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, като компанията ще организира безплатен транспорт за бъдещите служители.


Германската VOSS нае първите си български служители

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Обучение на новите служители на VOSS. Снимка: VOSS

Компанията имa зaвoди в целия cвят, включително в САЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa. Централата е в Германия, а групата ocигypявa paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши. Годишният оборот на VOSS e над 600 млн. евро. VOSS е партньор на водещи фирми от автомобилната и машиностроителната промишленост, включително Tesla и VW. © Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X