Нови Технологии

Apple се дистанцира от автономните технологии?

Computer World

Секретната дивизия за технологии за самоуправление на Apple, известна с кодовото наименование Project Titan, е в процес на сериозно преструктуриране под ново ръководство. За съжаление на работещите в него, това означава, че тази седмица ще бъдат уволнени над 200 служители, твърди CNBC. Говорител на Apple потвърди съкращенията в съобщение и разкри, че някои служители от екипа на проекта по-рано са били прехвърлени в други дивизии.

"Имаме изключително талантлив екип, работещ по автономни системи и свързани технологии. Тъй като през 2019 г. екипът ще фокусира работата си върху няколко ключови области, някои групи се преместват в проекти в други части на компанията, където те ще работят върху машинно обучение и други инициативи. Продължаваме да вярваме, че автономните системи имат огромни възможности, за развитието на които Apple може да допринесе”, се казва в съобщението.

През август 2018 г. Apple нае бившия старши инженер и вицепрезидент на Tesla Дъг Фийлд, за да оглави Project Titan. Това изглежда като сериозна заявка, че технологичният гигант планира сериозни промени за дивизията под негово ръководство. Titan вече промени курса си през 2016 г., като се отдалечи от разработването на собствен автомобил, за да вложи усилията си в изграждането на система за самоуправление, която може да бъде използвана в съществуващите модели.

От компанията не поясняват в какви "ключови области" ще се съсредоточи екипът през 2019 г., но сериозното съкращаване на персонала означава, че тя отново ограничава усилията си в тази област.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X