Нови Технологии

Новият Roadster на Tesla ще може да лети?

Computer World

Ексцентричният главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск направи поредното си изказване в Twitter, което привлече погледите към компанията.

В сряда, Мъск информира последователите си в Twitter, че въобще не се шегува като казва, че смята да използва ракетни тласкачи, за да накара новия модел на компанията - Tesla Roadster - да лети - или поне да се движи на известно разтояние от земята.

В типичния си стил Мъск разпространи информация за плановете си в отговор на коментар на фен на компанията, който изразява положителното си отношение към нейното развитие през последните шест години. Той илюстрира поста си с картинка на летящ автомобил DeLorean. В отговор, Мъск споделя снимката, добавяйки, че "новият Roadster ще може да прави нещо подобно".

Roadster е новият супербърз модел на Tesla, който Мъск обеща да влезе в масово производство до 2020 г., а само преди няколко месеца изпрати задно с ракетата Falcon Heavy на SpaceX в космоса. Според главния изпълнителен директор на Tesla именно този експеримент го е накарал да се замисли върху възможността Roadster да може да се движи във въздуха сам, а не на борда на ракета-носител.

Като цяло Мъск вярва, че бъдещето на транспорта ще бъде вертикално и неведнъж е защитавал тази своя позиция. Според него проблемът с трафика в големите световни градове може да се реши единствено като се изградят множество бързоскоростни тунели на няколко нива. Той дори изгради тестова писта за анализ на тази система през декември, но към момента резултатите са незадоволителни.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X