Нови Технологии

Tesla спира продажбата на Model S и Model X със 74kWh батерии

Computer World

Tesla определено не е приключила с оптимизирането на своите електрически автомобили. Илън Мъск обяви, че компанията му ще спре поръчките на Model S и Model Х с акумулатори по 75kWh след 13 януари. „От понеделник, Tesla вече няма да приема поръчки за 75kWh версията на Model S и X. Ако искате тази версия, моля направете заявка до неделя вечерта на Tesla.com“, отбеляза Мъск в социалната мрежа Twitter.

Той обаче не обясни причините за това решение, макар че отговори с „да” на въпрос на потребител в Twitter дали компанията се отказва от този вид батерии. Мъск също така не уточни дали ще има заместители, нито дали цените ще се променят.

Ако този тип Model S и Model X изчезнат, без да имат еквивалент, то това ще увеличи цените с 15 хил. долара или повече, достигайки съответно до 84, 750 долара (от настоящите 66, 750 долара) и 87, 950 долара (от сегашните 72, 950 долара). Това разбира се ще отрази и върху потребителите – ще трябва да си купите Model 3, ако искате електрически автомобил на Tesla под 80 хил. долара. Без съмнение по този начин ще се улесни производството и ще се повишат продажбите на Model 3.

Все пак отговорът на Мъск дава основание да се предположи, че става въпрос за преосмисляне на стратегията, а не за изцяло отказване от тези модели. С Model 3 можете да си купите кола на база на това как смятате да я използвате, вместо да избирате капацитет на батерията. Всъщност този подход ще бъде по-лесен за новите потребителите и освен това може би ще убеди някои купувачи да се насочат към по-скъпи пакети.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X