Нови Технологии

SPARK разшири автопарка си с 10 електромобила Nissan Leaf

Владимир Владков

Десет нови електромобила с по-голям пробег попълниха софисйкия автопарк на споделената услуга Spark, съобщиха от компанията. Новите електромобили Nissan Leaf могат да изминат до 270 км пробег с едно зареждане. С придобиването на тези 10 коли автопаркът на SPARK в столицата достига 130 електрически автомобила от различен тип, като плановете на компанията са до края на 2019 г. техният брой да надмине 500.

Новите Nissan Leaf 40 ще обслужват потребителите на споделената услуга Spark

„За нас това е много важен момент в развитието на услугата, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK. - С добавянето на тези електромобили отваряме изцяло нов сегмент – представителни коли от висок клас с повече пространство за пасажерите и багаж, както и сериозен пробег, който гарантира възможността спокойно да се пътува до всяка точка на България с електромобил“, допълва Спасов.

Spark е съвместен проект на Eldrive, компания, специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X