Нови Технологии

Xiaomi придоби дял от TCL

Computer World

Китайският производител на устройства Xiaomi придоби малък дял от TCL Communication - основен доставчик на LCD телевизори и мобилни телефони - като двете компании са сключили стратегическо споразумение за разработване на интелигентни устройства и уреди.

Делът, който Xiaomi е придобила, възлиза на 0.48% от акциите на TCL Communication, а сумата на сделката е около 24.3 млн. долара, съобщава вестник The Standard.

 

Лей Юн, основател и председател на Xiaomi, коментира, че сътрудничеството, договорено в края на декември, ще обхване изследванията и развитието на продукти, заедно с управлението на веригата за доставки, като акцентът ще падне върху бизнеса с домакински уреди.

Въпреки че базираната в Пекин Xiaomi генерира по-голямата част от приходите си от смартфони, тя отдавна е обърнала поглед към IoT устройствата. Според компанията към 30 септември 2018 г. тя е свързала повече от 132 милиона интелигентни устройства (в това числи не влизат мобилните телефони и лаптопите).

В края на ноември китайската компания обяви партньорство с базирания в Швеция търговски гигант IKEA, на база на което ще предлага интелигентни осветителни продукти с цел разширяване на гамата си от устройства, използващи изкуствен интелект и IoT технологии.

Междувременно, тази седмица TCL Communication представи новите си смартфони Alcatel и BlackBerry по време на изложението за потребителски технологии CES в Лас Вегас.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X