Нови Технологии

Автономната концепция на Bosch представя бъдещето на градския транспорт

Computer World

Bosch ще представи изключително футуристичен продукт в рамките на изложението CES. Наречен просто Concept Shuttle, моделът се отличава със стилен екстериор и "външна обвивка, изработена от екрани и стъкло". Уникалният стил се пренася и в кабината, тъй като Bosch са се насочили към лек и минималистичен дизайн. Превозното средство има четири индивидуални седалки, две от които разполагат с екран за информация и забавление. То разполага с WiFi връзка и възможност да прави препоръки и редица типове резервации за събития наблизо.

Една от най-интересните характеристики на интериора е високотехнологичната система, оборудвана с камери, която проверява дали пътниците не забравят или оставят нещо след себе си. Ако някой забрави чантата си, системата ще му сигнализира през неговия смартфон. Камерите могат да се използват и за откриване на дъвка върху седалките или на преобърната чаша за кафе. Те ще предупредят операторите, че превозното средство трябва да бъде почистено, а след това колата ще вземе необходимите мерки.

Софтуерът е настроен в режим “на повикване”, като за целта ще се използват смартфоните на потребителите. Алгоритъмът ще идентифицира най-близката кола и ще търси други потребители, които искат да пътуват по подобен маршрут.

Според Bosh това ще облекчи трафика в градовете и едновременно с това ще намали разходите за превоз на пасажерите. Към момента компанията не разкрива много подробности, но е ясно, че моделът вече разполага със система за електрическо задвижване и такава за следене на нивото на батерията. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X