Нови Технологии

Ericsson u Volvo Cars сключиха 5-годишен договор за облак за свързаните коли

Владимир Владков

Ericsson и Volvo Car Group (Volvo Cars) са сключили дългогодишен договор, според който индустриализираната облачна платформа Connected Vehicle Cloud на Ericsson ще осигурява цифрови услуги за всички превозни средства на Volvo на 120 пазара в целия свят през следващите 5 години.

Volvo Cars, подобно на други големи играчи в автомобилната индустрия, засилва фокуса си върху осигуряването на висококачествени услуги за свързаните автомобили, като дигитализацията на индустрията засилва значението на софтуерните услуги. Този тип услуги ще могат да се възползват от повишената скорост, малка латентност и голяма капацитет на бъдещите 5G мрежи, необходими за критични за мисията приложения като автономно шофиране например, обясняват от Ericsson.

Сделката, която ще даде възможност на Volvo Cars да предоставя на собствениците и шофьорите на нейни автомобили най-новите разработки в областта на цифровите услуги като автоматизация, управление на автопарка, темематика, навигация и инфоразвлечения, е най-голямата досега за облака на Ericsson Connected Vehicle Cloud, твърдят от шведския телеком доставчик.

Услугите ще бъдат представяни през няколко географски разпределение центъра за данни, като платформата поема отговорност за всички задълженият в областта на законодателството, сигурността и неприкосновеността на личните данни, например за регламента GDPR на Европейския съюз, допълват от Ericsoin.

"Премахвайки сложността от области като законодателни изисквания за данните и управление на тяхното съхранение, подобрявайки латентността на цифровите услуги, нашата платформа осигурява по-добро цялостно потребителско преживяване на потребителите на Volvo Cars, заявява Оуса Тамсън, шеф на отдела за нови технологии и бизнес на Ericsson. - Новата платформа ще позволи достъп до най-новите разработки в областта на телематиката, развлеченията, навигацията, автоматизацията и управлението на автопарка.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X