Нови Технологии

HPE представи постиженията си в технологиите за изчисления в крайната точка

Computer World

Hewlett Packard Enterprise (HPE) представи първите плодове на инвестицията си от 4 млрд. долара в инструменти за изчисления в крайните точки - няколко нови предложения, които могат да помогнат на предприятията да управляват по-добре своите крайни устройства, приложения и данни. Те включват хардуерни адаптери, които свързват ИТ мрежите със системите за операционни технологии (OT), и софтуерната платформа Edgeline OT Link, която прави прогнозни изчисления в крайните точки както през локални приложения, така и през такива в облака.

HPE също така представи платформата Edgeline Integrated System Manager, която е разработена за улесняване на разгръщането и управлението на крайната инфраструктура и приложенията, както и новата Edgeline EL300 Converged Edge система, която предлага различни възможности за изчисления и съхранение.

 

Говорейки пред репортери по време на събитието HPE Discover в Мадрид, Том Брадичич, вицепрезидент и генерален мениджър на HPE за конвергирани сървъри, крайни системи и IoT, коментира, че новите предложения в портфолиото на компанията ще прехвърлят управлението и сигурността на ИТ системите в света на операционните технологии.

"Разгръщането на IoT, крайнитe и кибер-физическите системи е предизвикателство, изискващо нов поглед към обединяването на физическия и дигиталния свят. Днес, ние даваме възможност на нашите клиенти да ускорят доставката на приложения, които капитализират данните от крайните устройства, подсигурени от системи от най-висок клас”, казва Брадичич, като добавя, че по този начин компанията поставя основите на нова екосистема от интелигентни крайни устройства за стимулиране на иновациите и растежа в различните отрасли.

Една от компаниите, които вече са се възползвали от възможностите на HPE за изчисления в крайните точки, е американският доставчик на електроенергия Centerpoint Energy, чиято мрежа генерира терабайти данни на час и разчита на технологии, свързани с централизирани анализи и облачни платформи.

"CenterPoint Energy е развълнувана от задълбочаването на партньорството ни с HPE, тъй като изследваме приложенията на платформата Edgeline EL300 и Edgeline OT Link, която ни помага да ускорим разгръщането и да подобрим оперативната ефективност на нашите решения от крайната точка до облака, като същевременно постигаме целта си за по-безопасно и ефективно доставяне на енергия за нашите клиенти", обясни Стив Прат, главен технически директор на CenterPoint Energy.

 

През юни 2018 г. HPE обяви, че ще инвестира 4 млрд. долара в технологии за изчисления в крайната точка през следващите четири години. Едновременно с това, Gartner прогнозира, че в резултат на дигиталните бизнес проекти 75% от данните, генерирани от предприятията, ще бъдат създавани и обработвани извън традиционния централизиран център за данни или облака до 2022 г. Към днешна дата те са по-малко от 10%.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X