Нови Технологии

Microsoft придобива компания за обучение на разговорен AI

Computer World

Според изследователската компания Gartner до 2020 г. разговорният изкуствен интелект, известен още като чатбот, ще бъде предпочитан инструмент за подкрепа на звената за работа с клиенти в големите организации. Така че, съвсем скоро, ако имате въпрос или проблем, вероятно ще трябва да го обсъждате с компютър. Технологичните компании трябва да са сигурни, че могат да отговорят на тази тенденция и, може би, точно заради това Microsoft току-що придоби студиото за софтуерен дизайн и разработка XOXCO.

Компанията е известна със своята работа по създаването на разговорни AI и чатботове, като стои за появата и на Howdy – първият комерсиален бот за Slack, който помага за планирането на срещи - и Botkit, който предоставя инструменти, използвани от хиляди разработчици в GitHub. Това е и най-новата крачка на технологичния гигант, насочена към развитието на изкуствения интелект. Преди това, Microsoft придоби Semantic Machines през май, Bonsai през юли, Lobe през септември и най-накрая GitHub през октомври.

 

Компанията не крие плановете си да ускори темпа на развитие на AI, а придобиването на XOXCO потвърждава това. Тя например стартира няколко актуализации, които имат за цел да помогнат на бизнеса и организациите да възприемат AI - приложни програмни интерфейси (API), които използват оптично разпознаване на символи, за да намират думи в изображения, да извличат ключови фрази и да анализират чувствата, заложени в текст, както и да разпознават лица в изображения. Microsoft също така въвежда и насоки за развитие на отговорен разговорен интерфейс.

Плановете на Microsoft в сферата на изкуствения интелект са наистина амбициозни, но последните новини около организацията сочат, че тя се е насочила към това да направи технологията достъпна и за по-малки компании. Чрез предоставянето на по-гъвкави възможности за внедряване на подобни инструменти корпоративните й клиенти ще бъдат в по-добра кондиция за справяне с постоянно променящите се предизвикателства, което пък означава, че може да се окажем в разговор с компютър далеч по-рано, отколкото мислим.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X