Нови Технологии

Ford придобива компанията за електрически скутери Sprint

Computer World

Автомобилният производител Ford придобива компанията за електрически скутери Spin за 40 милиона долара, твърди онлайн изданието Axios. Цената на сделката отговаря напълно на пазарната капитализация на придобитата компания.

Това не е първият път, в който Ford влиза на пазара на е-скутери, след като миналия месец проведе тестова програма за наемане на подобни превозни средства, наречена “Jelly”, в Purdue University. Едновременно с това, компанията проучва нови мобилни решения, като за целта през 2016 г. придоби и базираната в Сан Франциско транспортна услуга Chariot, а от 2013 г. насам работи с програмата за споделяне на велосипеди Ford GoBikes. По ирония на съдбата, Motivate, в партньорство с която Ford стартира програмата, беше придобита от Lyft, която също има сериозни планове в сегмента на електрическите скутери.

 В момента Spin оперира в девет американски града, включително Шарлот, Денвър, Детройт и Лонг Бийч, както и в пет университетски кампуса. След придобиването ѝ от Ford, се очаква тя да стъпи на много повече места.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X