Нови Технологии

Илон Мъск сдава ръководството на борда на Tesla

Computer World

Като част от споразумението си със SEC (Security and Exchange Commision) заради съобщението си в Twitter, че ще приватизира Tesla, Илон Мъск се съгласи да се оттегли от поста си като председател на борда на директорите на компанията. Сега, още докато той е главен изпълнителен директор и заема мястото си в борда, организацията обяви името на неговия заместник - Робин Денхолм, която и към момента е член на ръководния орган. Освен това, тя е и главен финансов директор и главен изпълнителен директор на австралийския телеком Telstra, но ще напусне този пост заради ангажимента си към производителя на електромобили.

В свое изявление Денхолм коментира: "Вярвам в тази компания, вярвам в нейната мисия и с нетърпение очаквам да помогна на Илон и екипа на Tesla да постигнат устойчивост и рентабилност и да стимулират дългосрочна стойност за акционерите".

Преди това, новият председател на борда на директорите е заемала позиции в областта на финансите и стратегията на технологични компании като Sun Microsystems и Juniper Networks, а, според Мъск, "тя е допринесла значително като член на борда на Tesla през последните четири години, за да ѝ помогне да стане печеливша компания".

Други части от споразумението между Мъск и SEC включват 20 милиона долара глоби.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X