Нови Технологии

Първият електропикап на Tesla ще е „киберпънк“, заяви Мъск

Владимир Владков

Първият камион на Tesla, естествено с електрическо задвижване, ще има „супер футуристичен вид“, а основата цел за създаването на това превозно средство е да „изхвърли“ от пътя колкото се може повече камиони, използващи фосилни горива. Това заяви шефът на компанията Илън Мъск в интервю за водещата технологична журналистка Кара Суишър в предаване за Recode Decode. Освен за бъдещите си планове за електромобилите, Мъск дискутира и теми като SpaceX, изкуствения интелект и компанията за суперскоростен превоз Boring Company.

„Не мога да говоря за подробностите, но това ще бъде наистина футуристичен камион, нещо като киберпънк. Пикап тип Blade Runner. Не зма дали хората ще го купуват или не, но това не ме интересува. В смисъл, интересува ме разбира се. Но това, което искаме, е да избутаме от пътя бензиновите и дизеловите камиони“, заяви в типичния си предизвикателен стил Мъск.

„Аз лично съм супер развълнувам от този пикап. Това е нещо, което искам да правя от дълго време. С Франц направихме няколко итерации на дизайна. Наистина исках нещо, което да е супер футуристичен киберпънк. Ако има малък брой хора, които харесат този камион, предполагам, че в бъдеще ще направим по-конвенционален камион. Но това е нещо, по което съм наистина запален. Ще има много титаниеви сплави. Мисля, че това е нещо, което потребителят би искал да купи, дори и да не купува пикап“, добави Мъск.

Неотдавнашните разкрития на Мъск за пикапа на Tesla са в съзвучие с „брейнсторм“ сесията в Twitter, която той проведе по-рано тази година. През това време Мъск попита членовете на социалната платформа кои характеристики биха одобрили за бъдещето превозно средство. Мъск отговори положително на няколко предложения и до края на сесията в Twitter вече бе отбелязал, че пикапът ще има четириколесно управление, възможност за паралелно паркиране, седалки за шест души, 240-волтова връзка и максимална теглителна способност от 136 000 кг.

Като се има предвид, че Ford F-150 е най-добре продаваното превозно средство в САЩ, пикапът на Tesla може да се превърне в най-продавания продукт на компанията. Затова Tesla трябва да намери баланса между функции и лесно производство, което да може да задоволи търсенето за този киберпънк пикап. Чуйте какво още каза Илън Мъск в разговора си с Кара Суишър .

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X