Нови Технологии

ФБР разследва Tesla по съмнения за подвеждане на инвеститорите?

Computer World

Правните главоболия на Tesla явно няма да приключат след споразумението, което главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск постигна със SEC във връзка с изказванията си по време на своята инициатива за превръщането ѝ в частна структура. Според Wall Street Journal ФБР засилват разследването си относно това дали производителят на електромобили не се е провалил в постигането на производствените си цели за Model 3 и не е подвел инвеститорите в началото на 2017 г. Неотдавна компанията призна, че от Министерството на правосъдието на САЩ са се обърнали към нея за доброволно предаване на документи на 18 септември, но сега изглежда, че следователите са се концентрирали сериозно именно върху Model 3. Наскоро разследващите дори са снели показания от бивши служители на компанията.

 

Правоохранителните органи са загрижени преди всичко за голямата разлика между производствените обещания и реалността. Tesla представиха плановете си да започнат да произвеждат 5 000 броя Model 3 на седмица до края на 2017 г., след като обявиха печалбата си през февруари същата година, и повториха заявката си през юли. Едва през юли 2018 г., няколко месеца по-късно, обаче Tesla започва да постига тези резултати.

От Tesla са категорични пред Engadget, че не са получавали призовки, официални искания за свидетелски показания или “какъвто и да било друг формален процес".

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X