Нови Технологии

ARM и Intel работят за обща IoT екосистема

Владимир Владков

Яростните конкуренти ARM и Intel обявиха ново сътрудничество, което ще намали фрагментирането на екосистемата в областта на Интернет на нещата и ще улесни мащабните внедрявания чрез предоставяне на масова платформа за управление на свързаните устройства.

Партньорството ще съчетае платформата за управление на устройства Pelion на ARM със системата Secure Device Onboard на Intel. Чрез този ход двете компании ще дадат възможност за по-гъвкаво предоставяне на услуги и ще позволяват на всякакви IoT устройства да се свързват с която и да е облачна среда.

ARM обясни в прес съобщението си, че съюзът с Intel e “голяма крачка напред“, която ще обогати избора на потребителите. Компанията добави, че това ще ускори производствения процес, което ще доведе до по-малко „SKU устройства“, по-големи обеми и по-бърза доставка, както и до по-малко разходи за разгръщане на IoT приложения.

“Това ще позволи на индустрията да се пренасочи от силозираните вериги за доставка към хармонизирана рамка за проектиране и доставка на сигурни и достъпни устройства“, отбелязва компанията.

Разширявайки екосистемата още повече, ARM обяви и други партньорства с разработчика на IoT проекти myDevices и компанията за хардуер с отворен код Arduino, включвайки своята платформа Pelion в техните оферти за IoT приложения.

Компанията пусна наскоро и новата си Mbed Linux OS, която е интегрирана в платформата Pelion за поддръжка на по-сложни IoT устройства, използващи процесорни ядра Cortex-A.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X